Людина і природа тисячоліттями співіснують у постійній взаємодії. Кожна мить існування та розвитку людської цивілізації тісно пов'язана з використанням природних ресурсів. Це стає причиною їх виснаження та, як наслідок, погіршення стану навколишнього середовища. Екологічні питання з плином часу не втрачають своєї актуальності. вони наполегливо виникають перед нами, нагадуючи що природа - це зона нашої відповідальності. Саме тому, надзвичайно важливо привчати дітей та юнь до свідомої екологічної поведінки.

15 квітня в Україні відзначають національне екологічне свято - День довкілля. Головна мета свята - підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища. Дотримуючись традицій відзначення цього дня дня, у Полтавському Палаці дитячої та юнацької  творчості відбулася зустріч, присвячена сучасним тенденціям "Життя у стилі ЕКО" (освітній проєкт "Еко-stream", кер. методист Ольга Збронська).

Вихованці театру моди "Перспектива", кер. Кашира Г.О., гуртка "Авіамодельний", кер. Похно Д.О., гуртка "Чародії", кер. Костіна Н.С., гуртка "Традиційний сольний спів та вокальний ансамбль", кер. Вараховба Т.В., мали змогу дізнатися більше про тренди Еко-руху, а саме: Digital-детокс, органічну їжу, еко-туризм, правила обмеженого споживання та еко-пакування.

Гуртківці активно долучалися до обговорення питань, наводячи приклади з власного життєвого еко-досвіду. У практичній частині заняття, вихованці пригадали, як саме треба поводитися на природі, щоб не зашкодити еко-системі та отримати задоволення від спілкування з оточуючим середовищем.

Приємно відзначити, що переважна більшість присутніх на заході гуртківців, свідомо ставляться до власної поведінки, розуміючи взаємозв'язок між діями та їх наслідками для природи.

1 2 3 4 5