В рамках освітньо-виховного проекту з громадянсько-патріотичного виховання "Моя країна - Україна, Полтавщина - душа країни" та на виконання річного плану роботи КЗ "Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості Полтавської міської ради Полтавської області", визначаючи як першорядне завдання сучасного закладу позашкільної освіти виховання громадянина України, свідомого патріота, вільної особистості, з метою вдосконалення та підвищення результативності роботи над виховною проблемою "Виховання громадянина-патріота України в позашкільному навчальному закладі", в Палаці з 18 по 24.02.2019р. проведено тиждень національно-патріотичного виховання.

Упродовж тижня в Палаці відбулася низка заходів національно-патріотичного спрямування.

Методист Хоріщенко Н.В. розробила план заходів тижня, спрямованих на активізацію діяльності педагогічного та дитячого колективів у напрямку виховання свідомого патріота, виходячи з потенційних та виховних можливостей закладу.

Метою тижня стало виховання у дітей любові до рідного краю, Батьківщини; поваги до традицій та історії свого народу; формвання національної свідомості.

Тиждень розпочався з оформлення в фойє І поверху інформаційного стенду для батьків та вихованців, де всі бажаючі мали можливість ще раз пригадати мету та завдання патріотичного виховання, ознайомитися з "Пам′яткою юного патріота України", переглянути вислови відомих людей про Україну та патріотичне виховання.

У вівторок, 19 лютого, відбулася бесіда з елементами гри "І живу я в Україні, і з неї я родом" для вихованців молодшого шкільного віку гуртків: НХК сом "Соняшник" (кер. Швець Т.М.), англійської мови "Малятко" (кер. Палієнко Т.В.), "Словограй" (кер. Швець О.І.). Було охоплено 26 вихованців. Захід пройшов на належному рівні, з урахуванням вікових особливостей дітей та був спрямований на збагачення знань дітей про Україну як державу, розширення знань про державні та народні символи, виховання інтересу і поваги до національних традицій, любові до рідної землі, до родини, до своєї Батьківщини. В кінці заходу діти мали можливість із червоного паперу вирізати сердечки та наклеїти їх на карту Полтавської області, висловивши цим свою любов і повагу до рідної землі.

DSC 8247 DSC 8250 DSC 8252 DSC 8257 DSC 8259

Середа принесла для вихованців середнього шкільного віку шквал емоцій та дух змагання. Адже на грі-вікторині "Я люблю Україну" учасники спортивно-танцювального клубу "Акцент" (кер. Колісник Ю.В.) та гуртка англійської мови "Welcome to English" (кер. Гулій Л.С.) показали свою кмітливість, винахідливість, знання історії та рідної мови. Діти приймали рішення в нестандартних ситуаціях та мали можливість розвинути колективну творчість і комунікативні здібності. Особливою родзинкою програми стало те, що педагоги - керівники гуртків - долучилися до гри-вікторини, адже саме їм випала нагода пограти з дітьми в останньому конкрусі. Кожен педагог по черзі мав жестами пояснити своїй команді українське прислівя, що викликало бурю позитивних емоцій у вихованців.

DSC 8265 DSC 8282 DSC 8283 DSC 8284 DSC 8292

22 лютого відбувся конкурс читців (декламаторів) "Зима, що нас змінила" (до 5-ї річниці Героїв Небесної Сотні), у якому взяли участь 17 читців. Приємно зазначити, що саме в цьому році до конкурсу долучилися педагоги нашого закладу Гончарова А.О. (культоргназатор) та Березич Ю.В. (методист). Оцінювало декламування почесне журі на чолі з Євгеном Лопушинським - Головою Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України. Кожен із конкурсантів вирізнявся своєю майстерністю та підготовкою. Журі конкурсу відзначило високу виконавську майстерність учасників конкурсу. Діти і дорослі зуміли відтворити емоційну насиченість вибраних творів (внутрішнє "бачення", робота творчої уяви), висловили своє особисте ставлення та передали зміст і настрій слухачам. Всі учасники отримали дипломи та солодкі подарунки.

DSC 8315 DSC 8316 DSC 8347 DSC 8353 DSC 8372

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, нпоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому святий обов′язок тих, хто на ній живе, користується всіма її благами і дарами, - виховати патріотів - майбутнє України.

Тож, виховуючи патріотів, ми піклуємося про майбутнє України.

Маю надію, що проведення тижня національно-патріотичного виховання в рамках реалізації освітньо-виховного проекту з громадянсько-патріотичного виховання "Моя країна - Україна, Полтавщина - душа країни" дало можливість навчити дітей жити з вірою в майбутнє нашої незалежної держави і пам′ятати, що є святині, які ні з чим не можна зрівняти: Батьківщина, відданість народу і тій землі, де народився і виріс.