Творчість - це завжди творення нового, оригінального, нестандартне бачення у звичайному. Розвиток творчого мислення лежить в основі роботи з дітьми й допомагає розкрити всі закладені в них від природи здібності.

Освітній процес забезпечує творчий розвиток і особистісно-орієнтовану підготовку, систему взаємовідносин дитини і дорослого, взаємодію у діяльності сім′ї, створює сприятливі умови для успішоного творчого розвитку вихованців і здійснення завдань навчання та виховання.

Яскравим підтвердженням цього стали заходи, проведені у Палаці під час тижня дитячої творчості "Арт-мозаїка", а саме:

  • конкурс робіт з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва "Палітра творчості", у якому взяли участь 235 вихованців Палацу, 76 з них стали переможцями;
  • виставка робіт "Палітра творчості";
  • майстер-класи для вихованців гуртків Палацу;
  • свято-нагородження переможців конкурсу "Палітра творчості";
  • заходи, проведені під час Дня психології у відділі прикладного мистецтва практичним психологом Палацу Онуфрієнко Л.О. На психологічних заняттях вихованці мали можливість пізнати свій внутрішній світ, активно взаємодіяти з оточенням, вибудовувавти стосунки на засадах рівноправного партнерства з педагогами.

60 робіт з образотворчого мистецтва та 145 робіт з декоративно-ужиткового мистецтва, які виконали 152 вихованця Палацу представлені на виставці "Палітра творчості". Дитячі роботи різноманітні, вони відрізняються оригінальністю і творчим вирішенням поставлених завдань.

Співпраця, співтворчість, спільний пошук нових ідей об′єднав вихованців та керівників гуртків Палацу у спльній справі. Вихованці творчих колективів Палацу: Народного художнього колективу ансамблю танцю "Барвінок" (кер. Колбашова І.С.), Зразкового художнього колективу вокальна студія (кер. Котенко В.О.), арт-студії "Браво" (кер. Зубенко С.В.), гуртків: "Малятко" (кер. Палієнко Т.В.), "Словограй" (кер. Швець О.І.), "Витівники" (кер. Гончарова А.О.), "Світ рукоділля" (кер. Лисівненко Н.Ф.) взяли участь у майстер-класах. Діти оволоділи новими техніками образотворчого та декоративно-ужиткового мистецва, створили цікаві роботи, які відрізняються яскравістю та оригінальністю.

Майстер-класи для вихованців Палацу провели педагоги відділу прикладного мистецтва: відмінник освіти України, керівник гуртка - методист Сидоренко Л.І., Народний майстер України Бондаренко С.Д., керівник гуртка - методист Юхно К.В., керівники гуртків: Швець Т.М., Сергієнко Г.О., Костіна Н.С., Григоренко-Громова В.О., Нестеренко О.Б.

У проведенні майстер-класів взяли участь вихованки відділу прикладного мистецтва Палацу: Ільченко Віра, Лазарів Євгенія, Пилипенко Катерина, Безсонова Олександра, Мельник Діана, Леванов Максим, Юхно Софія, Брудно Єлизавта, Похно Ірина та Шкуренко Дарина.

Справив приємне враження майстер-клас "Маків цвіт - символ дівочої краси!", який для вихованців Зразкового художнього колективу "Господарочка" провела Михалко Руслана Вікторівна - мама вихованки гуртка Михалко Марини. Діти разом з батьками виготовили прикраси - "маки із стрічок".

DSC01612 DSC01590 DSC01591

Майстер-класи: "Подаруй серце другу" (виготовлення сувенірів до Дня Святого Валентина), "Виготовлення блокноту у техніці "скрапбукінг", "Веселі силуети із фоамірану", "Незабудка" (виготовлення прикраси у техніці "паралельне плетення з бісеру"), "Система планування bullet journal", "Виготовлення квітки-горішка" (виготовлення сувеніру у техніці "петриківський розпис"), "Чарівні фарби" (плямографія "Метелики"), "Серце в дарунок" (виготовлення прикраси з фетру) об′єднали вихованців гуртків Палацу у творчому пошуку. Під час проведення майстер-класів вихованцями Палацу виконано ≈ 165 рбіт з декоративно-ужиткового мистецтва. Ідейний задум творчих робіт поєднав сучасні мотиви з традиціями та національним світоглядом. Вишукані роботи, дитячі посмішки, атмосфера натхнення панували під час проведення заходів, адже саме творчість об′єднує, створює атмосферу позитиву! Тож побажаємо всім, хто долучився до участі у тижні дитячої творчості "Арт-мозаїка" нових ідей, перемог та творчих досягнень!

Фотозвіт тижня дитячої творчості "Арт-мозаїка"