16 жовтня 2019 року з метою поглиблення знань вихованців про козацьку добу, про її важливе значення в історії України, про духовний звязок з лицарями- козаками, залучення до активного вивчення історичних витоків формування Української держави в нашому закладі пройшов пізнавально-розважальний турнір "Козак вкраїнську любить мову, він завжди здержить своє слово" приурочений до Дня українського козацтва.

Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї. Адже не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави і дітям необхідно знати історію свого краю.

До пізнавально-розважального турніру долучилися вихованці: Зразкового художньго колективу арт-студії "Браво" (кер. Зубенко С.В.), гуртка англійської мови "Welcome to English" (кер. Лубенець І.І.), гуртка шляхетного виховання "Ідеал" (кер. Сердюк О.М.).

Методист Хоріщенко Н.В. підготувала низку конкурсів: "Одяг козака", "Поясніть значення", "Кулінарний", "Турнір кмітливих", "Слово - це не дивина", "Українські прислів'я", "Секретний".

Юні потомки славетних козаків з честю витримали іспит. І наприкінці турніру всі отримали солодкі подарунки. Та головна нагорода - це знання і впевненість у друзях.

DSC 0783 DSC 0784 DSC 0786 DSC 0789 

DSC 0791 DSC 0796 DSC 0800 DSC 0803