Захід проведено на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. Учасниками конгресу стали представники освітянських закладів освіти України з усіх регіонів України (зокрема і наш Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості), члени Громадської оранізації "Спілка освітян України", представники Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, Міністерства освіти і науки України, делегації громадських науково-освітніх організацій із Грузії ("Спілка педагогів Грузії"), Казахстану (Галузева спілка працівників освіти і науки Казахстану), Польщі ("Польсько-українське культурно-просвітницьке товариство "Криниця").

Від Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти у засіданні конгресу взяв участь головний консультатнт секретаріату Комітету Красняков Є.В., який оголосив вітання Першого заступника Голови Комітету.

В процесі обговорення питань розвитку освіти.ю зокрема позашкільної, учасники конгресу зосередили свою увагу на питаннях співпраці освітянської спільноти на рівні громадських організацій, обмінялися набутим досвідом в процесі реформування вітчизняних освітніх систем. Особливу увагу було приділено вирішенню питань піднесення престижності педагогічної праці та соціально-економічного статусу педагога.

В рамках конгресу були представлені тематичні виставки "Нова українська освіта", "Освіта Грузії", "Європейські навики польської освіти", проведені майстер-класи, зокрема майстер-клас "Дитячі таланти".

Також в рамках конгресу були відзначені найкращі заклади дошкільної, загальної та позашкільної світи - Флагмани освіти України. Вітаємо наш комунальний заклад "Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості Полтавської міської ради Полтавської області" з отриманням почесного звання.

DSC 7675 DSC 7677 DSC 7678 DSC 7679 DSC 7680