З 01.11.2018р. по 30.11.2018р. в КЗ "Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості Полтавської міської ради Полтавської області" проводиться місячник правових знань. Метою проведення місячника є прагнення перетворити права на важливий регулятор життя і поведінки дитини в умовах її соціалізації.

В методичному відділі оформлено виставку "Правова скарбничка: закон є закон". Керівники гуртків і вихованці мають пожливість познайомитися з європейським досвідом дотримання прав людини, отримати практичні навички щодо антидискримінаційної освіти, виховання толерантності, поваги до прав людини як на заняттях, так і під час проведення виховних заходів.

06 листопада в Народному художньому колективі гуртку "Господарочка" керівником гуртка - методистом Сидоренко Л.І. та методистом Хоріщенко Н.В., а 08 листопада в гуртку "Гончарик" (кер. Григоренко-Громова В.О.,  методист Хоріщенко Н.В.) було проведено усний журнал "Я маю право..." В ході проведення заходу діти мали змогу викласти свої обгрунтування, позиції, розкрити основні аргументи, відповісти на питання щодо прав дитини та людини. 

DSC 7476 DSC 7478 DSC 7485 DSC 7486 DSC 7487

07 листопада в гуртку "Шашки" (керівник Кузьмінський І.Д.) методистом Хоріщенко Н.В. було проведено пізнавальне заняття "Конституція у моєму житті", в ході якого діти згадали права дитини, права людини, з′ясували відмінності між ними. Обговорювалися питання обов′язків дітей. Користуючись Конституцією України, діти визначили головні обов′язки громадян України.

 DSC 7480 DSC 7484

Всі заходи, які проводяться в рамках Місячника правових знань, спрямовані на удосконалення системи правової освіти, широке інформування дітей про правову політику держави, зміни у законодавстві України, створення належних умов для набуття юними громадянами знань та практичних навичок про свої права, свободи та обов′язки.

Така робота дає можливість вихованцям зрозуміти, що "незнання законів на звільняє від відповідальності", впевнитись у тому, що будь-яке порушення містить антисуспільний характер, формує і розвиває міцні переконання і поводити себе згідно з моральними нормами, які склалися у суспільстві, виховує колективізм, свідому дисципліну, громадянську та соціальну відповідальність, непримиренність до аморальних вчинків, формує цілісну моральну особистість.

Такі заходи надають дітям правову інформацію практичного характеру, знайомлять з типовими для їхнього віку соціально-правовими проблемами і способами їх вирішення, спираючись на конкретні норми законодавства України. Основним завданням цього місячника було надати цим знанням і умінням практичної спрямованості, побачити їх відбиток у позитивних проявах правомірної поведінки дітей.

Правовиховна робота в Палаці не обмежується рамками місячника правових знань, це цілеспрямована системна робота всього педагогічного колективу, яка проводиться в рамках реалізації Інформаційної служби "Правовий простір" є і невід′ємною складовою освітнього процесу.