Декоративна композиція "Писанковий дивосвіт" - колективна творча робота вихованців гуртків відділу прикладного мистецтва Комунального закладу "Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості Полтавської міської ради Полтавської області", яскравий приклад поєднання пасхальних традицій України з великодніми традиціями країн світу.

Великодня декоративна композиція "Писанковий дивосвіт" представлена у формі писанки, виконаної із матеріалу ДВП, загрунтованого у фарбу яскравого кольору. Оригінальність та вишуканість композиції підкреслюють орнаментальні оздоблення та дитячі творчі роботи великодньої тематики, виконані в техніках декоративно-ужиткового мистецтва: бісероплетіння, квілінг, паперопластика, кераміка, художній розпис, витинанка, декупаж та ін.

DSC 5216 DSC 5220 DSC 5221

Кольорове розмаїття весни, яскравість та неповторність Великодніх свят, як символ відродження та безперервності життя, шанування народних традицій України та країн світу уособлює в собі створена композиція.

Декоративна робота "Писанковий дивосвіт" виконана завдяки творчій фантазії вихованців гуртків Палацу дитячої та юнацької творчості.

На виставці творчих робіт з декоративно-ужиткового мистецтва, яку для гостей свята підготувала Відмінник освіти України, керівник гуртка - методист Сидоренко Людмила Іванівна, представлені роботи вихованців Нардного художнього колективу гуртка "Господарочка" та роботи вихованців гуртків: "Тільда мода" (кер. Сергієнко Г.О.), "Чародії" (кер. Костіна Н.С.), "Світ рукоділля" (кер. Лисівненко Н.Ф.) - це роботи великодньої тематики з бісеру, тканини, хутра, фетру, іграшки в стилі "tilda", роботи в техніці "тканепластика".

DSC 5224 DSC 5230 DSC 5266

Міське свято "Великодня писанка" стало справжнім святом краси, творчої майстерності для вихованців та педагогів відділу прикладного мистецтва Полтавського Палацу дитячої та юнацької творчості.