Міжнародний день рідної мови - подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.

Напередодні свята, 17 лютого, методистка Наталія Хоріщенко провела квест-гру "Магія рідної мови" для вихованців Зразкового художнього колективу "Арт-студія "Браво" (кер. Зубенко С.В.).

Метою заходу було у цікавій ігровій формі сприяти розвитку творчої уяви вихованців, забезпечити самовираження кожного учасника квесту, виховання любові до рідної мови, до її носія - українського народу, до держави Україна, до народних традицій; формувати переконаність у нетлінності духовних скарбів народу; формувати розуміння того, що мова - скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава.

На жаль, карантинні обмеження не дали змогу провести квест-гру по Палацу ДЮТ з окремим станціями в окремих кабінетах. Але підготовлені методисткою матеріали, дали змогу послідовно мандрувати грою, розшифровуючи завдання та підбираючи літери до слова-розгадки.

Діти отримали купу позитивний емоцій, заглибилися в минуле української мови, а насамкінець були нагороджені званням "Найкращі мовознавці та дослідники української писемності".

1 2 5 6 11 12 13 9