У дні Довкілля та Землі ми маємо чудову нагоду нагадати дітям та навчити бачити красу навколишнього середовища, любити і берегти його. Показати, що люди мають нести особисту відповідальність за збереження та відновлення природи, адже щороку людство так чи інакше впливає на навколишнє середовище і часто виводить його з хиткого балансу. Чим більше людей знає, який значний вплив ми маємо на природу, і те, що ми можемо допомагати довкіллю, тим вищий шанс людства допомагати природі розвиватися, а не підштовхувати її до загибелі.

Наші діти можуть стати рушійною силою екологічних змін, адже великі зміни починаються із малих зрушень. Тож, чим раніше діти дізнаються про те, наскільки важливо належно ставитися до природи, тим вищі їх шанси вирости свідомими екологічно освіченими громадянами.

Маленькі вихованці гуртків "Малятко" (кер. Тетяна Палієнко) та "Весела абетка" (кер. Оксана Швець) вже знають якої шкоди природі завдає сміття і як його потрібно сортувати, і обіцяли навчити це робити своїх батьків. А ще, кожен своїми рученятами створив собі "живого друга" - "Трав'янчика". Діти з величезним задоволенням дали всім своїм друзям імена і, впевнені, будуть піклуватися про них. А також з нетерпінням чекають, коли проростуть перші насінинки і діти зможуть робити їм гарні зачіски.. чи годувати своїх домашніх улюбленців...

Перший крок до екосвідомості підростаючого покоління зроблено! Головне зараз, на цьому не зупинятися, а впевненим кроком йти, виховуючи щоденно молоде екосвідоме покоління, надихати створювати щось нове і потрібне з уже використаних речей, даючи їм нове життя, а природа - віддячить, адже це менше сміття та економія ресурсів.

Чистота нашої землі - у наших руках! Зберегти красу природи, сприяти її оновленню - завдання кожної людини! Любіть і бережіть все живе!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26