З 06 по 14 березня 2021 року в м. Херсон відбувся Чемпіонат України з шашок-100. Змагання проводилося у вікових категоріях до 13 та до 19 років серед хлопців та дівчат у трьох самостійних дисциплінах: класична, видка та блискавична гра.

Команду Полтавської області представляли вихованці Полтавського Палацу дтячої та юнацької творчості: Андрій Лебедь, Микита Щербань, Максим Іщенко (тренер - Іван Кузьмінський).

Змагання з блискавичної гри пройли в 9 турів загальною тривалістю понад 3 години. У запеклій боротьбі вдача посміхнулася Андрію Лебедю, який поділив 2 та 3 місця, але за результатами особлистої зустрічі став другим. Він упере потрапив до трійки кращих спортсменів країни та отримав заповітні медаль та диплом.

На змаганнях зі швидкої гри серед полтавців кращими результатами були 8 місце Микити Щербаня та 9 місце Андрія Лебедя. Даний день змагань став найвиснажливішим, турнір тривав близько 9-ти годин.

На змаганнях з класичної гри учасники грали по 1 туру в день, однак тривалість гри в одній партії часто складала до 4 годин поспіль, внаслідок ретельного розрахунку варіантів тв вибору ходів. За підсумком змагань кращий результат серед полтавців виявився у Микити Щербаня, який посів 5 місце.

Для полтавців це найкращий результат за останні кілька років, не ивлячись на річну перерву у змаганнях, що викликана пандемією. Серед збірних команд областей Полтавщина на 5 місці.

20 березня у Дніпрі стартував аналогічний чемпіонат у вікових категоріях до 10, 16 та 26 років. Полтавську область на ньому представляє 15-річна Дарина Мосієнко, неодноразовий чемпіонат та призер України, майстер спорту України.

1616315378737