У цих та інших питаннях, що стосуються медіаосвіти, протягом 10-18 лютого розбиралися вихованці гуртків ЗХК "Арт-студія "Браво", "Театр моди "Перспектива", НХК гурток "Господарочка" та авіамодельного гуртка.

Культорганізатор Палацу ДЮТ Анна Кашира провела для них інормаційне досьє "Абетка медіаграмотності", метою якого було допомогти дітям зрозуміти роль ЗМІ у формуванні суспільної думки та способи впливу на свідомість громадян, ознайомити зі способами протидії маніпулятивним впливам та розвиток критичного мислення як необхідної складової медіаосвіти.

Медіаграмотність є необхідною навичкою ХХІ століття для кожної людини у споживанні будь-якої інформації: новин, соціальних медіа та навіть у щоденному спілкуванні. Виклики сьогодення показують, що її розвиток у підростаючого покоління може стати основою для прийняття зважених рішень у житті, це впливатиме на наш добробут, нашу безпеку й наше планування майбутнього. Також ці вміння дають нам змогу стати відповідальнішими громадянами. У нинішні часи гібридних та інформаційних воєн здатність громадян критично мислити й захищатися від маніпуляцій стає також і питанням національної безпеки, оскільки є одним із ключів до стійкості країни до ворожих впливів.

1 2 3 5 6